Bakgrunn
Bak Nissan står Nissan Motor Co., Ltd. i Japan. Fabrikken ble etablert allerede i 1933 og var en forsettelse av Jidosha Seizo Co., som hadde produsert biler helt siden 1907.

Datsun, som var Nissans tidligere produktnavn, var en utvikling av DAT, som var fabrikkens første merkebetegnelse. DAT var en sammensetning av første bokstav i etternavnene til de tre stifterne.

Senere ble bilene kalt Datson (sønn av DAT) som igjen ble endret til Datsun som følge av en uttalemessig tilpasning.

I 1981 besluttet Nissan Motor Co., Ltd, å endre merkenavnet fra Datsun til Nissan.. Endringen ble gjennomført gradvis, slik at det i en periode på 2-3 år ble produsert og eksportert biler med både Datsun og Nissan-navnet.

Til Norge
De første Nissan-bilene i Europa kom til Norge i 1960. Dette var også de første japanske bilene på det Norske markedet. Importen var et resultat av ønske om retur frakt fra Japan for Norske skip. Bilene ble umiddelbart en sukssess og importselskapet AS Inor etablert i 1965.

Nissan Norge AS ble stiftet 27 Juli 1990 og tok fra 29. September 1990 over som ny importør og distributør av Nissan-produkter i Norge etter AS Inor.

I dag er det Nissa Nordic Europe AS som importerer og distribuerer Nissan biler til Norge og Norden.

Suzuki
Suzuki ble stiftet av Michio Suzuki i 1909. Opprinnelig produserte firmaet automatiske vevemaskiner. I 1952 begynte firmaet å produsere motoriserte sykler. Det første kjøretøyet hadde en motor på 36ccm. I 1954 ble navnet på firmaet endret til Suzuki Motor Corporation. I 1955 kom den første bilen, kalt Suzulight.

I 1970 kom den første 4x4 bilen på markedet. Denne bilen er kjent som LJ10/Jimny 360. Bilen hadde en totaktsmotor på 359 ccm med en ytelse på 25 hk. Denne bilen var beregnet på det Japanske småbilmarkedet. Suzuki har etter hvert blitt best kjent for å lage biler med firehjulstrekk og gode terrengegenskaper.

Tredje mest solgt i Norge
Nettopp firehjulstrekk, kombinert med gunstige priser, og god markedsføring og stadig bedre design har ført Suzuki svært raskt oppover salgsstatistikkene. Fra 2005 til våren 2006 klatret Suzuki fra niende til tredje plass på listen over de mest solgte bilmerkene i Norge.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Personvern